Lista dig hos Fagersta Vårdcentral

Vad roligt att du vill lista dig hos oss på Fagersta Vårdcentral. Nedan följer lite information om hur du går tillväga för att välja vårdcentral.

Det smidigaste och snabbaste sättet är att lista om sig direkt via 1177.se genom att logga in med ditt BankID.

Det kostar inget att lista sig på en vårdcentral och du kan själv välja vilken vårdcentral du vill söka vård på. Det kan vara en vårdcentral nära hemmet eller jobbet. Du kan också välja en vårdcentral i en annan region. Du kan dock bara vara listad vid en vårdcentral.

Du behöver inte vara medlem i Svenska kyrkan för att lista dig på Fagersta Vårdcentral. Alla är välkomna!

Om du inte väljer någon vårdcentral så kommer du automatiskt att tillhöra den vårdcentral som ligger närmast din bostad. Om du inte är nöjd kan du välja en ny vårdcentral. Tänk på att du i regel bara får byta vårdcentral två gånger under en 12-månadersperiod. 

Valet av vårdcentral är personligt, därför behöver varje familjemedlem välja den vårdcentral de vill lista sig på. För barn upp till 18 år är det vårdnadshavaren som väljer.

När du listar dig på en vårdcentral i Västmanland ingår barnhälsovård och mödrahälsovård i valet.


Känner du dig osäker kan du ringa nummer 1177 eller direkt till oss på Fagersta Vårdcentral på 0223-47 300.


Vad menas med att lista sig på en vårdcentral?

Du kan själv välja vilken vårdcentral du vill söka vård på genom att lista dig på den vårdcentralen. Du kan bara vara listad på en vårdcentral. Valet av vårdcentral är personligt och därför behöver varje familjemedlem välja den vårdcentral de vill lista sig på. För barn upp till 18 år är det vårdnadshavaren som väljer. När du listar dig på en vårdcentral i Västmanland ingår barnhälsovård och mödrahälsovård i valet.